This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

+420 722 577 588

Wednesday, February 21, 2018

OLIVOVÝ OLEJ Z CASPE

Olivový olej je stejně, jako víno, artikl mnoha vůní, chutí, barevných variací a využití.  Nabízíme olej se zajímavé oblasti Španělského městečka Caspe.

 

Pro milovníky vaření a zdravé výživy nabízíme výborný olivový olej "SOTO VINUÉ", který používáme v našem "Steak House", označený extra virgin, určeny jak pro studenou, tak teplou kuchyni, kde se hodí jeho příjemnou chuť. 

Ve Španělsku roste cca 260 druhů oliv, některé najdete pouze v určité oblasti, každá odrůda má svou charakteristiku, která je dána dobou zrání, nadmořskou výškou, půdou či klimatem. My jsme se zakoukali (nebo zachutnali?) do oleje z plantáže "PAGO DE SOTO VINUE" situované u městečka Caspe v oblasti města Zaragoza.

Balení: 2l za 400,- Kč / 0,75 sklo za 200,- Kč   (MOMENTÁLNĚ NENÍ SKLADEM, ALE JE JIŽ NA CESTĚ...)

Je vhodný, jak jsme již zmínili, pro teplou i studenou kuchyni a jeho chuť nám vyhovuje pro všechny možné úpravy salátů, předkrmů a hlavních chodů. V případě zájmu použijte kontakt uvedený na této website.

Jak se vyrábí olej "SOTO VINUÉ":
V malebném starobylém městečku jménem Caspe, se jednoho krásného dne sešlo několik chytrých hlav a při dlouhé diskuzi o správné výrobě olivového oleje, samozřejmě za podpory výborného vína a chutné španělské paelly, se shodly na drobných detailech a začalo správné lisování oliv "za studena" v Caspe. Technologie lisování v nerezových "odstředivkách", je známá desítky let, ale stále se řešil poměr ohřívání procesu, při kterém se přímou úměrou ničí, vlivem přehřívání, léčivé schopnosti oleje. Zkoumání mnoha odborníků dospělo k verdiktu, že do 36,5°C zůstává vylisovaný olej téměř nedotčen, zatímco nad 37°C velké množství živin a vitamínů podléhá "prudké zkáze", čímž se snižuje blahodárný účinek na lidský organismus. Náš oblíbený olej se tedy vyrábí lisováním za studena s přísným dodržením "Nepřekročení kritické teploty 36,5°C", což zaručí právě jeho jedinečnou chuť, zachované vitamíny a ozdravné účinky.

NÁŠ TIP: Na dezertní talířek dejte 3 pol. lžíce oleje "SOTO VINUÉ", mírně osolte a dochuťte čerstvě namletým výcebarevným pepřem. Do oleje namáčejte opečený bílý chléb (např. francouskou bagetku) a zapíjejte bílým vínem.

Ozdravné a regenerační účinky olivového oleje ze Španělska:

Olivový olej nemusíme používat pouze k vaření. Lžička olivového oleje každé ráno je vynikající prostředek k udržení zdraví, ma totiž pozitivní vliv na lidský organismus. Méně se ví o jeho využití k pročištění ústní dutiny. Příznivý účinek na zuby, sliznice a hlasivky má převalování oleje v ústech, kdy se 1 čajová lžička olivového oleje prosrkává mezi zuby. Olivový olej osmoticky vytahuje toxiny, a proto se po této procedůře nepolyká.

Other images

OLEJ "SOTO VINUÉ"

Vyzkoušejte kvalitu a hlavně chuť olivového oleje ze Španělska >>>

BUĎTE V KONTAKTU

Restaurace Bavaria
Palackého 61
353 01 Mariánské Lázně
IČO: 29158214
T +420 722 577 588
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scroll to top