Váš průvodce světem bavorských chutí
Top 5 Bavorských Delikates: Chuťový Průvodce Německem
restauracebavaria.cz

Top 5 Bavorských Delikates: Chuťový Průvodce Německem

· Autor: Redakce

Základní pokrmy bavorské kuchyně: Top 5

Bavorská kuchyně je známá po celém světě pro své bohaté a srdnaté pokrmy, které perfektně doplňují místní piva. Tento článek vám představí pět nejznámějších pokrmů bavorské kuchyně, které byste měli ochutnat, pokud se ocitnete v této kulturně bohaté části Německa.

  1. Weisswurst
  2. Weisswurst, doslovně "bílá klobása", je tradiční bavorský pokrm, který se obvykle podává na snídani. Tato jemná klobása je vyrobena z telecího masa a slaniny, ochucená petrželí, citronem, cibulí, zázvorem a kardamomem. Podává se tradičně s hořčicí ze sladkého jablečného moštu a teplými preclíky.

    Výhody:

    • Lehký, ale sytý pokrm
    • Nízký obsah tuku ve srovnání s jinými klobásami
    • Nevýhody:

    • Specifická chuť nemusí vyhovovat všem
    • Nejlepší kvalitu zažijete pouze v Bavorsku
    • Schweinshaxe
    • Schweinshaxe, pečené vepřové koleno, je další ikonický bavorský pokrm. Tento pokrm se pomalu peče do křupava a podává se obvykle s knedlíky a zelím, což z něj činí velmi výživné jídlo.

      Výhody:

    • Bohatá a hluboká chuť
    • Velké porce, ideální pro sdílení
    • Nevýhody:

    • Vysoký obsah tuku
    • Dlouhá příprava
    • Obatzda
    • Obatzda je bavorský sýrový dip, který kombinuje zralý camembert, máslo, pivo, cibuli a papriku. Tento pokrm je oblíbený zejména na bavorských festivalech a v pivnicích, kde se podává jako doplněk k tradičním bavorským preclíkům.

      Výhody:

    • Vynikající jako předkrm nebo snack
    • Snadná a rychlá příprava
    • Nevýhody:

    • Vysoký obsah kalorií
    • Může být příliš tučný pro některé jedince
    • Käsespätzle
    • Käsespätzle, bavorská verze macaroni and cheese, jsou domácí nudle smíchané s hojným množstvím sýra a posypané smaženou cibulkou. Toto jídlo je oblíbené pro svou útěšnou a zahřívací povahu.

      Výhody:

    • Velmi syté a uspokojivé
    • Oblíbené u dětí i dospělých
    • Nevýhody:

    • Vysoký obsah sacharidů a tuků
    • Nejedná se o lehké jídlo
    • Apfelstrudel
    • Apfelstrudel, nebo jablkový závin, je populární bavorský dezert. Tenké vrstvy těsta jsou plněné sladkými jablky a rozinkami, posypané cukrem a skořicí a pečené do zlatova.

      Výhody:

    • Vynikající způsob, jak zakončit jakékoliv jídlo
    • Možnost použití různých druhů jablek
    • Nevýhody:

    • Příprava vyžaduje určitou dovednost a praxi
    • Vysoký obsah cukru
    • Závěr Bavorská kuchyně nabízí rozmanitost chutí a ingrediencí, které zaujmou každého milovníka jídla. Od sytých hlavních jídel až po sladké dezerty, bavorské speciality vás nenechají hladové. Ať už si vyberete kterýkoliv z těchto top pokrmů, určitě zažijete pravou chuť Bavorska. Nezapomeňte tyto pokrmy doplnit pravým bavorským pivem pro kompletní gastronomický zážitek!

Zpět na hlavní stránku

Další zajímavé články

Archiv →
Jak Uvařit Bavorské Kuře na Paprice: Autentický Recept
restauracebavaria.cz

Jak Uvařit Bavorské Kuře na Paprice: Autentický Recept

Top 4 Bavorské Delikatesy: Příručka Pro Milovníky Dobrého Jídla
restauracebavaria.cz

Top 4 Bavorské Delikatesy: Příručka Pro Milovníky Dobrého Jídla

Uvařte si Bohatou Bavorskou Polévku z Houbových Klobás!
restauracebavaria.cz

Uvařte si Bohatou Bavorskou Polévku z Houbových Klobás!

Recept na Bavorské Rajčatové Ragú: Jednoduchý Postup & Varianty!
restauracebavaria.cz

Recept na Bavorské Rajčatové Ragú: Jednoduchý Postup & Varianty!

Recept na Bavorský Moučník s Ořechy: Klasika vs. Moderní Metody
restauracebavaria.cz

Recept na Bavorský Moučník s Ořechy: Klasika vs. Moderní Metody

Upečte si Chutný Bavorský Chléb: Kvásek vs. Droždí - Který Zvolit?
restauracebavaria.cz

Upečte si Chutný Bavorský Chléb: Kvásek vs. Droždí - Který Zvolit?

Potřebujete rychle peníze? Požádat